Camembert taartje met pruimen

Ingrediënten:

  • 1 ronde, niet te rijpe camembert
  • 1 blikje croissantdeeg (inhoud 250 gram)
  • 15 ontpitte gewelde pruimen.

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de pruimen in een vergiet uitlekken en pureer ze of hak ze fijn. Vouw het croissantdeeg in drieën en rol het uit tot een lap van 30 x 30 cm. Snijd van alle randen een reep van 11/2 cm af. Bestrijk de bovenkant van de camembert met een dikke laag  pruimenpuree. Camembert in deeg verpakken en de naden dichtplakken met water. Met een satéprikker een paar gaatjes in de bovenkant van dit taartje prikken. Van de deegresten drie lange slierten rollen. Daar van een mooie vlecht maken en met water langs de taartrand plakken. Van het overige deeg een roosje en drie blaadjes vormen en op het midden van het taartje vastplakken. . Het taartje in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten mooi goudbruin bakken. Kijk halverwege de baktijd of het taartje niet te snel bruin wordt. Zowel , dan een stuk bakpapier er op leggen en de temperatuur verlagen naar 18o graden.  Warm of koud serveren.

Een heerlijk gerecht bij de brunch.

Tip: vervang  de camembert door  2  rolletjes geitenkaas en verpak ze ieder afzonderlijk en handel verder zoals bij het camemberttaartje. U houdt dan wel wat deeg over maar daar kunt  u  nog een lekker  vegetarisch worst croissantje mee maken.

Op een mooi schaaltje of doosje is het camemberttaartje een leuk cadeautje!

Spreekrooster

Geen activiteiten gevonden