Aubergineschotel

Ingrediënten:

  • 1 grote of 2 kleine aubergines
  • 1 l. groentebouillon
  • 300 gram verse roomkaas of volle kwark
  • 4 tomaten
  • 1 bosje basilicum
  • vers gemalen peper
  • zout
  • peterselie
  • olijfolie

 

Bereidingswijze:

Snijd de aubergine(s) in plakken van ca een ½ cm. Breng in een pan de groentebouillon aan de kook. Kook de plakken in 8 minuten gedeeltelijk gaar. Giet ze af in een vergiet, laat even afkoelen en dep ze met wat keukenpapier droog. Besmeer de plakken dik met de kaas en leg ze dakpansgewijs in een met olijfolie ingevette vuurvaste schotel.

Ontvel de tomaten, nadat u ze enkele ogenblikken in kokend water heeft gehouden. Snijd ze in plakken.

Bestrooi de met kaas bedekte aubergine met vers gemalen peper en de (met steeltjes en al) in stukjes geknipte basilicum. Dek de schotel af met de plakken tomaat. Zet de schotel in een voorverwarmde oven en laat het in 30 minuten met een temperatuur van 175 C geheel gaar worden.

Bestrooi de schotel voor het opdienen royaal met in stukjes geknipte peterselie.

Dit groentegerecht smaak heel goed bij een spaghettimaaltijd.

Spreekrooster

Geen activiteiten gevonden