De kat van de buren

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Door Ania Jurgens - 21 februari 2013

Ons gezin bestaat uit vijf personen, vader, moeder twee zonen en een dochter. Toch zijn we daarmee niet compleet want daar horen nog twee honden en twee katten bij. Die zijn voor dit verhaal niet van belang, maar onze liefde voor dieren wel.


Ook onze buren houden van dieren en nu komen we in de buurt van ons onderwerp, de kat van de buren twee huizen verderop. Dit is een jong beestje en hij houdt zich niet aan de grenzen die wij mensen hebben gemaakt, en ook niet aan de grenzen die onze katten hebben gemaakt. Jeugdige overmoed. Onze katten maken zich er niet druk om.

Het is sabbat 9.00 uur. We staan op het punt om naar de kerk te gaan en staan met jassen en tassen klaar in de kamer en kijken naar buiten. In onze tuin staat een seringenboom op ongeveer twee meter afstand van het raam waardoor wij kijken. In de boom zit een vogeltje. De boom heeft twee grote stammen die zich vertakken zodat ze bovenin de boom één kruin vormen. Dan zien wij de kat van de buren.  Hij ziet het vogeltje in de boom en begint in de rechter stam te klimmen omdat het vogeltje rechts in de boom zit. Het vogeltje wacht tot de kat vlakbij is en wipt dan rustig over naar de andere kant. De kat daalt moeizaam af tot een punt waar de stammen dicht genoeg bij elkaar staan om over te kunnen stappen. Dan klautert hij naar boven en als hij denkt het vogeltje te kunnen pakken wipt dat weer rustig naar de andere kant. De kat begint weer aan zijn afdaling en stijgt langs de andere stam weer op…..
De kat heeft het vogeltje natuurlijk nooit te pakken gekregen en ik weet niet meer wie het het eerst heeft opgegeven. Wij hebben genoten van het spel van het vogeltje en gaan met een vrolijk gevoel op weg naar de kerk.

In de auto begin ik na te denken over de kat. Het is Sabbat, de verjaardag van de schepping, een dag die ons bepaalt bij de uiteindelijke bestemming van deze wereld de herschepping naar volmaaktheid. Jagen dieren op elkaar op de volmaakte wereld? Ik hoop het niet, maar ik hoop wel dat ze met elkaar blijven spelen……

 

Anita.

Spreekrooster

Geen activiteiten gevonden