Zendingsbericht 20 mei 2017

Gos is een trouwe man - Deel 3

Elise Gwet, Yaoundé, Kameroen

Door de jaren heen heeft God mij bijzondere getuigenissen van zijn liefde laten zien. Ver voordat ik was getrouwd, hoorde ik een jongeman piano spelen. Ik was zo onder de indruk dat ik God vertelde dat als ik kinderen zou krijgen, ik hun voor zijn glorie piano zou leren. God beantwoordde mijn gebeden. Mijn dochter heeft van nature een muzikaal vermogen. Zij heeft een vriend die een piano heeft en wanneer zij hun bezoekt, mag zij van hun spelen. Zij heeft nog nooit echt pianoles gehad, maar God was haar leraar. Zij speelt erg mooi en zij is nationaal erkend voor haar speelstijl en het mooiste van allemaal is dat zij lof geeft aan God. Zij speelt voor de kerk en vele mensen komen speciaal naar de kerk om haar te horen spelen. 

Ik had nooit genoeg geld om voor noodgevallen te sparen. Toen werd mijn zoon die aan het fietsen was op een dag door een automobilist geraakt die daarna doorreed. Iemand bracht mijn zoon thuis met letsel aan zijn sleutelbeen en vele schaafwonden en kneuzingen. 

Op die dag kwam mijn zwager, die arts is, bij mij op bezoek. Twee keer stond hij op om naar huis te gaan; maar zonder enige verklaring ging hij weer zitten. Hij stond weer op om weg te gaan toen de mensen mijn verongelukte zoon thuisbrachten. Mijn zwager onderzocht hem en nam de jongen naar het ziekenhuis. Hij gaf hem medische zorg gaf mijn zoon de nodige medicijnen. Daarna bracht hij mijn zoon weer thuis. Hij zei tegen mij, ‘Ik was niet van plan om lang te blijven deze ochtend, maar iets, of iemand, zei tegen mij dat ik moest blijven. Nu begrijp ik dat de stem die ik hoorde die van God was.’ 

Ja, ik kan echt zeggen dat hij mijn man is. Hij voorziet mij en zorgt voor mij. Mijn kinderen zijn van hem en ik geef hem alle eer voor het feit dat hij mij, een jonge weduwe, door moeilijke tijden in zijn naam heeft laten overwinnen. Aan God zij de glorie. 

De 13e sabbat collecte voor dit kwartaal gaat naar het West-Centraal Afrika Divisie. De collecte zal helpen met het bouwen van een speciale multifunctionele jeugdcentrum aan de Babcock Universiteit in Nigeria en een Advent missie academie in de streek van Gabon. Hartelijk dank voor uw steun door middel van uw gulle collectes. 

___ 

Elise Gwet woont en werkt in Yaoundé, Kameroen.