Zendingsbericht 22 april 2017

Een nieuw leven - Deel 1

Monsurat, Babcock Universiteit, Nigeria

Monsurat een tiener uit Nigeria was nieuwsgierig naar haar buurman. Hij ging niet naar de moskee op vrijdag en hij leek erg gelukkig. Zij vroeg zich af wat hem zo anders maakte. Zij begroette hem toen ze hem op straat zag en keek toe hoe hij rondom zijn huis werkte. Eindelijk kreeg zij de moed om dat te vragen wat zo op haar hart lag. ‘Welk geloof hang jij aan?’ 

‘Ik ben een Zevende-dag Adventist,’ antwoordde hij. Monsurat had nog nooit over Adventisten gehoord. Hij bood haar een boek aan, Steps to Christ, en Monsurat nam het aan. Wanneer zij alleen was, haalde ze het boek tevoorschijn en begon te lezen. Hoewel haar ouders niet konden lezen, wist Monsurat dat zij boos zouden worden als zij erachter zouden komen dat zij een christelijk boek in bezit had. Dus hield zij het verborgen. 

Monsurat studeerde op een kostschool en vond het erg leuk. Al snel vergat ze over de buurman met het vreemde geloof, maar toen Monsurat na een lange vakantie terugkeerde, herkende ze haar buurman en groette hem. Op een dag nodigde hij haar uit om zijn kerk te bezoeken 

‘Ik kan niet meegaan,’ verontschuldigde Monsurat oprecht. ‘Ik heb speciale lessen op zaterdag om voor te bereiden op de schoolexamens.’. Zij zag de teleurstelling in de ogen van de buurman. ‘Wacht,’ zei ze. ‘Ik wil zien hoe het bij uw kerk is. Waar is het?’ De man legde uit waar de kerk was. Die zaterdag bereidde Monsurat haar les voor, maar ging naar de kerk van de buurman. Zij was nieuwsgierig om te zien of de andere mensen van de kerk net zo aardig waren als hij. 

De gemeenteleden verwelkomden haar hartelijk. Zij genoot van de dienst, ook al was het erg anders dan de religieuze diensten die zij gewend was. Elke week kleedde Monsurat zich voor de les, maar ging echter naar de kerk. Omdat de kerk op hetzelfde tijdstip eindigde als haar les, kwamen de ouder er niet achter. 

Monsurat kreeg een Bijbel en begon het te lezen. Zij leerde te bidden zoals christenen bidden en vroeg aan God om haar goed leven te laten leiden. Zij was soms ondeugend, maar zij was vastbesloten dat haar docenten en decaan een ander persoon zouden zien wanneer ze naar school terug zou gaan. 

Terug op school, ontdekte Monsurat een Adventkerk die met de bus een uur van huis was verwijderd. Zij stond zaterdag vroeg op om de bus te pakken. Zij spendeerde een grote deel van de dag met de gemeenteleden en keerde in de avond terug naar school. Voor het einde van het jaar wijdde Monsurat haar leven aan christus en vroeg om gedoopt te worden in de Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten. 

Wordt vervolgd