Zendingsbericht 15 april 2017

De afgelaste begrafenis - deel 3

Olanrewaju Ogungbile, Oyo, Nigeria

Ik was nog steeds aan het slapen toen ik in de ochtend wakker werd door geklop. ‘Predikant, kom. Ze is weer overleden!?’ One-Ojo’s moeder huilde. In ongeloof opende ik de deur en vroeg wat er was gebeurd. 

‘Toen wij nog sliepen, kwam haar vader thuis. Misschien dat hij kruiden op haar heeft gesmeerd,’ Zei ze. 

Iemand wilde One-Ojo dood hebben. Was het de vader? Misschien was het ook haar moeder. Zou ik weer teruggaan en bidden? Zou God gerespecteerd worden? One-Ojo’s moeder knielde voor mij neer en smeekte mij om te komen en te bidden voor haar dochter. Ik ben meegegaan. 

Opnieuw bad ik voor het meisje en weer ontwaakte zij. Dit keer zei ik tegen haar moeder om One-Ojo uit het dorp weg te halen. Haar moeder stemde in en One-Ojo’s broer nam haar naar familie in een ander dorp. 

One-Ojo keerde na een aantal maanden later sterker en gezonder terug naar huis. Zij vervolgde haar bijbelstudie en werd samen met negen andere nieuwe gelovigen gedoopt. Op de dag van haar doop nam One-Ojo de naam Blessing aan om haar nieuwe leven betekenis te geven. Haar aanwezigheid in het dorp is een getuigenis van Gods kracht om te redden, zelfs van de dood. Vandaag bidden 70 gelovigen in een simpel onderkomen naast One-Ojo’s huis in centraal Nigeria. 

Het verhaal van One-Ojo verspreidde zich door heel centraal Nigeria en opende deuren om Gods liefde te delen met mensen uit naburige dorpen. Vele mensen zijn gekomen om Jezus te kennen als hun vriend en Redder, vanwege Gods kracht in het leven van One-Ojo 

Uw meermaals wekelijkse missie collectes dragen bij aan het werk van de Global Mission Pioniers over de wereld. Uw 13e sabbat collecte draagt bij aan specifieke projecten in de aanbevolen wereldse divisie voor elk kwartaal. Dit kwartaal, zal de 13e sabbat collecte naar het West-Centraal Afrika Divisie (WAD) gaan, waar het zal worden gebruikt om te helpen met het bouwen voor een multifunctionele jeugdcentrum aan de Babcock Universiteit in Nigeria, en naar een nieuwe school, de Centrale Afrika Unie Missie Academie, in Gabon. 

Hartelijk dank voor uw gulle wekelijkse giften aan de missie en de 13e sabbat collecte. 

_____ 

Olanrewaju Ogungbile is van Oyo, Nigeria. Nadat hij gediend had als een Global Mission Pionier studeerde hij theologie aan de Babock Universiteit in Nigeria.