Vogels

Door Anita Jurgens - 13 juli 2016

Sabbatmiddag, we zijn naar de kerk geweest en ik heb de rest van de dag voor mezelf . Geen afspraken. Tijd dus om piano te spelen. Dat doe ik sinds een jaar of drie. Als je daar zoals ik op zestig jarige leeftijd mee begint , moet je niet verwachten dat je concert pianiste wordt. Dat ambieer ik ook niet, maar ik zou het wel graag een beetje beter willen kunnen. Mijn niveau is zo laag dat ik het mijn buren zoveel mogelijk wil besparen dat ze naar me moeten luisteren.  Voor ik ga spelen doe ik dus alle ramen en deuren dicht.

Vandaag is het mooi weer. De tuindeur staat open. Er zitten geen buren buiten en ik besluit om het er maar een keer op te wagen. Ik ga spelen met de deur open. Ik speel rustige liedjes in mijn langzame tempo, genietend van de gedachte dat niemand me hoort.

Na een aantal liedjes valt het me op dat de vogels buiten enorm te keer gaan. Het kwettert en tjilpt dat het een lust is! Ik speel verder met alleen makkelijke akkoorden zodat ik van hun muziek kan genieten en ik kan niet anders dan vaststellen dat de vogels van mijn muziek genieten. Dat zij het mooi vinden is voor mij een enorme bemoediging.

Ik word geen concert pianiste, maar dit concert samen met de vogels vind ik prachtig.

Een cadeautje van de Schepper……..

Anita

Spreekrooster

Geen activiteiten gevonden