• "zo snel als een amandelboom in het voorjaar uitbot zo snel laat Ik mijn woorden uitkomen"
  • "Ik ben de goede herder. Een goede herder geeft zijn leven voor de schapen"
  • "Dit is mijn lichaam dat voor jullie gegeven wordt."
  • "Hij komt te midden van de wolken en dan zal iedereen hem zien"

Welkom

Welkom op de Website van Het kerkgenootschap van de Zevendedags Adventisten in Gouda. Op onze site vindt u praktische informatie over onze diensten. Daarnaast treft u algemene informatie aan over het Adventisme, links naar andere adventistische websites en andere christelijke informatie. We hopen dat u zult vinden wat u zoekt.


Sabbatschool
Wekelijks komen wij om 10:00 uur samen voor onze sabbatschool. Tijdens de sabbatschool bespreken we met elkaar in groepjes een bijbels onderwerp. Het eerste kwartaal van dit jaar is het boek Openbaring onderwerp van onze studie. Wilt u met ons meepraten, dan bent u van harte welkom.

 

"In hun verstand zal ik mijn wetten leggen en in hun hart zal ik ze neerschrijven. Dan zal ik hun God zijn en zij zullen mijn volk zijn..”
Hebreeen  8:10  (NBV)

Daniël seminar

Ik vertel het jullie nu, voordat het gebeurt, zodat jullie geloven wanneer het zover is.

( Joh 14:29)

Deze woorden sprak Jezus tegen zijn discipelen.  Hij bereidde zijn discipelen voor op wat er te gebeuren stond, nl dat hij zou moeten sterven en niet langer bij hen zou kunnen zijn.   

Als iemand claimt de toekomst te kunnen voorspellen zijn we daar meestal nogal sceptisch over. Maar als iemands voorspellingen blijken uit te komen, dan trekt dat wel de aandacht.  Natuurlijk, als iemand voor de wedstrijd voorspelt dat Ajax van NAC gaat winnen maakt dat niet veel indruk.  Zo zijn er veel voorspellers die gebruik maken van kansberekening.  Veel voorspellingen zijn in de basis niet meer dan een “educated guess”. Op basis van wat je weet kun je met redelijke nauwkeurigheid voorspellen wat er gaat gebeuren.  Dat is nog geen bewijs dat je ook echt weet wat de toekomst zal brengen. Dat weet niemand.  

Lees meer: Daniël seminar

Zending

Het eerste kwartaal van 2019 worden er met de wereldwijde "13de sabbat" collecte projecten gefinancierd in de Zuid-Afrika - Indische Oceaan divisie. U kunt de zendingsberichten volgen op onze zendingspagina's. Kwartaalbericht 1 2019

 


In het kader van de serie Themadiensten Jezus in het oude testament behandelde Maarten Taal Jezus in de profeten. Dit is de derde dienst in de serie. U kunt de overdenking hieronder  beluisteren.

 

Overdenking in het kader van themadiensten over Jezus in het Oude testament. Deze keer behandelt Maarten Taal het thema Jezus in de profeten
 

Op 27 februari was Rianne Belder in Gouda om in het kader van onze serie themadiensten over Jezus in het oude testament te spreken over Jezus in de feestrollen, ofwel de boeken Ezra t/m Hooglied. Rianne koos met name voor het boek Hooglied, een boek waar veel mensen niet goed raad mee weten.  Rianne laat ons zien hoe dit poëtische boek gezien kan worden als een beschrijving van de relatie van Jezus tot zijn volgelingen  en toegepast kan worden op Zijn liefde voor ons.

beluister hier de overdenking van Rianne:

Overdenking in het teken van Themadiensten over Jezus in het oude testament.